Петък, 18 Януари 2019г.
Н А Ч А Л О
 English

Гласуваме за евродепутати през май
Първите избори за български представители в Европейския парламент ще се проведат до средата на м. май 2007 г. Вотът ще бъде в един избирателен район с пропорционална листа.
Приключи реализацията на проект „Имам право – изграждане на устойчив модел на граждански контрол над местното самоуправление с институционализиране на граждански защитник в община Родопи”
Проектът приключи в края на месец октомври. Екипът на АОЮЦР “Хебър”, с подкрепата на Общинска администрация и Общински съвет на Община “Родопи” постигна заложените цели: информира се населението за успешните европейски практики при решаването на проблеми чрез взаимодействие между гражданите и административните служби, привлече се общественото внимание върху ролята на Гражданския защитник при контрола и защита правата на гражданите, осъществи се обществен дебат за Граждански защитник на местно ниво.
Днес е Никулден!
Православната църква отбелязва деня на Свети Николай Чудотворец. В превод то означава “побеждаващ”. Светията е покровител на моретата и рибарите. Никулден е още празник на всички банкери в България. Казват, че на Никулден стават чудеса. Защото, ако небесните мълнии се падат на свети Илия, а подземният свят на архангел Михаил, то средната част, пространството между земята и небето, е частта на Свети Николай.
Екипът на АОЮЦР "Хебър" отправя поздрав към всички именници и банкери с пожелание за здраве и живот, дълголетие и късмет!
Насърчават се публично-частните партньорства в 33 общини
Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и заместникът му Нина Радева връчиха договори на 33 общини и 14 неправителствени организации по проекти за насърчаване на публично-частните партньорства, които ще се финансират по грантова схема за публично-частно партньорство на програма ФАР.