Петък, 13 Декември 2019г.
Н А Ч А Л О
 English

Безработни в Пловдивско ще помагат за възстановяване на щетите от наводненията
В отстраняването на бедствени ситуации, възникнали в Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска области са включени работещите по Национална Програма “От социални помощи към заетост”, която се финасира от Държавния бюджет.

Връзката между Дирекциите «Бюро по труда» от трите области и общинските администрации беше осъществена навременно и пренасочването на работещите по Програмата към дейностите по разчистването на засегнатите територии е започнало веднага след оттеглянето на водата.

В аварийните групи до момента вече са пренасочени 773 работници от включените в Програмата в трите области, в това число:
В община Септември към дейностите по укрепване на дигите по протежение на река Марица и на пропукан бент на река Елидере, както и по отстраняване на наноси от помпена станция са пренасочени 117 лица в село Ветрен, село Варвара, село Бошуля, село Карабунар, село Злокучене и град Септември.

В община Велинград поради липса на пътища 125 работещите по Програмата в откъснатите населени места не могат да отидат на работа, те подпомагат кметовете в съответните села по местоживеене. Допълнително към дейностите по отстраняване на щетите са пренасочени 64 лица.

В община Борино за почистване на речното корито на минаващата през с. Борино река, която е затлачена с наноси и дървен материал, са пренасочени 15 лица.

В община Девин са пренасочени 6 лица за отстраняване на натрупани вследствие придошли дерета и реки в с. Лясково земна и дървесна маса и камъни.

За разчистване наноси, възникнали в резултат на падналите дъждове, в гр.Неделино са пренасочени 11 лица.

В гр. Златоград по почистване на улична мрежа работят 5 лица.
В община Мадан по Програмата са пренасочени 45 лица, които работят за отстраняване на щетите по вътрешна улична мрежа, речни корита, затлачени водостоци и пътни канавки, изнесени части от общинска пътна мрежа и свлачища във всички населени места на общината.
След изпомпване на водата в гр. Съединение, са пренасочени 20 работници за извършване на възстановителни дейности.

В община “Марица”, с. Бенковски 5 лица са пренасочени за почистване и отводняване и в с. Костиево – 6 лица са пренасочени към същите дейности.

В община Лесичово са пренасочени 13 души в село Калугерово, където крайречните улици са затрупани от еднометрови наноси тиня и изкоренени дървета.

В с.Куклен 28 лица са пренасочени за разчистване на уличната мрежа, както и за разчистване на свлачищата по междуселски пътища.
В община Стамболийски /с. Триводици, с. Йоаким Груево/ за отстраняване на последствията от бедствието са пренасочени 10 лица, а в община Перущица - 16 лица.

В община «Родопи» от бедствието са засегнати всички селища. Към аварийните дейности са пренасочени 44 лица.

От община Белово са пренасочени 30 лица за отстраняване на наноси в района на помпената станция на град Белово.

Към аварийните дейности в община Смолян са пренасочени 108 лица в 39 населени места, в това число в гр. Смолян са пренасочени 20 лица за отстраняване на пораженията в кв. Устово, Кв. Долно Влахово, Кв. Смолян, Кв. Райково и Кв. Езерово.

В Община Чепеларе в аварийни дейности са пренасочени 55 лица в 12 населени места, а в община Баните – 38 лица в 8 населени места.
В гр.Пловдив 5 лица са пренасочени за разчистването на подлеза в кв. „Прослав”. В района на Окръжна болница, на Захарна фабрика и на Гимназия с преподаване на чужди езици са пренасочени 7 лица за почистването на натрупата кал и други отстраняване на други последствия от преливането на река Марица.


Календар
« Aug 2018 »
m t w t f s s
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9

© 2010 Хебър - Асоциация на общини от южен централен район